Biografie

Juane Xue werd geboren in Kaifeng China. Ze studeerde in 1982 af aan de kunstacademie onderdeel westerse schilderkunst van de universiteit van Henan.
Ze werd lerares, gaf onderricht in schilderen in China.

In 2001 bezocht zij Nederland in kader van culturele uitwisselingen en is gebleven in Nederland.

Als klein kind was zij al een tekenwonder. Juane Xue is een getalenteerde en veelzijdige kunstenaar. Zij heeft een unieke stijl en een intense kleuren gebruik zodat zij weet hoe zij een heldere kleurenwereld kan creëren.
Dit komt duidelijk naar voren in haar schilderijen serie met thema “verlaten tafels”. Dit is het unieke en originele onderwerpen van haar. Deze schilderijen geven in zinderende kleuren weer een grote tafel vol glazen, flessen, met een bollend tafelkleed in de wind en badend in zonlicht. Dit kenmerk noemt Juane Xue zelf ‘bewegend stilleven’. Mensen die deze schilderijen hebben gezien, zeggen dat alles ‘vol licht en liefde’ is. Zoals Juane Xue kort samenvat: ‘Kleur is mijn grootste rijkdom’.

Hoewel het werk van Juane Xue blijkbaar in een westerse traditie staat, is dit alleen van toepassing op de manier waarop het de werkelijkheid weergeeft. De verborgen betekenis van het werk is een relatie tussen de Chinese filosofie en de Westerse kunst.