Zomer expositie 2019

De zomer expositie

De zomer expositie 2019 bestaat uit een aantal wisselend werken van Juane Xue.

Juane Xue, de Nederlands-Chinese kunstenares is een getalenteerde en veelzijdige kunstenares. Haar schilderijen worden gekenmerkt door een oorspronkelijke stijl en intensief kleurgebruik. Hierbij hanteert Juane Xue haar eigen kleurtechnieken om een bijzondere ruimte, diepte en een stralende kleurenwereld te creëren of het nu gaat om stillevens, interieurs, menselijke interactie, stadsgezichten, cafés of een alledaagse objecten. Maar het kenmerk bij elk schilderij van deze schilderijen is licht en schaduw om zo haar kunstzinnige perceptie uit te drukken. Dit komt overduidelijk tot uitdrukking in haar serie ‘Verlaten tafels’, waarop grote tafels vol met glazen en flessen, badend in het zonlicht in zinderende kleuren te zien zijn. Juane Xue zelf typeert deze doeken, vanwege het unieke en originele onderwerp, ‘bewogen stillevens’.

Maar door de aanwezigheid van eerdere werken van haar kan men de ontwikkeling van haar spel van licht en schaduw en haar kleurgebruik zien. Er zijn werken aanwezig toen zij nog in China woonde.

Bezoekers zeggen dat al haar schilderijen ‘vol licht en liefde’ zijn of zoals Juane Xue het kort samenvat: “Kleur is mijn grootste rijkdom.”