Duo expositie
  1. Home
  2. duo_expositie

2 december 2021 t/m 16 januari 2022

 

Ans Smits

Ans Smits is opgeleid aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen. Daar heeft ze de kwaliteit en continuïteit gevonden waarnaar ze op zoek was. Ze werkt met olieverf op doek in een impressionistische stijl met een uitgewerkte maar losse toets. Ans haalt haar inspiratie en uitdaging uit haar omgeving. Dat zij daarbij erg gehecht is aan de kust, vind je duidelijk terug in de strand taferelen die haar raken. De kracht van Ans ligt in het observeren en vastleggen van het onopvallende, waaronder vaak ook een verfijnde humor schuil gaat.

Anne Ruurd Oosterwoud

Anne Ruurd Oosterwoud is musicus en beeldend kunstenaar. Er loopt voor hem een rechte lijn van de piano naar de ezel. Schilderen en tekenen wil hij op dezelfde wijze laten verlopen als de ideale uitvoering van het ideale muziekstuk: met zwier en vaart, vrij van constructie en correctie, en nooit van foto. De werkelijkheid is zijn partituur. Daarbij fascineert hem van alles het meest de mens, van de mens het gezicht en van het gezicht de blik. 
Bijzonder: Op tweede kerstdag tussen 11:00 en 17:00 komt Anne Ruurd Oosterwoud portretteren. Als u een portret van u zelf of een van uw naaste wit hebben, kan dat. De kosten bedragen €150,-. Opgeven graag via contactformulier.