Over National Gallery

National Gallery Color House is een van de belangrijke musea in Amersfoort.

National Gallery Color House is gevestigd in het Color House. Color House staat midden in Beekdal park en is bekend door haar unieke architectonisch ontwerp en veelheid van kleuren. Color House is één van de kunstwerken van kunstenares Juane Xue.

Het grootste deel van de vaste collectie van National Gallery Color House  bestaat uit de schilderijen van Juane Xue, een Nederlands-Chinese schilderes. Juane Xue is een zeer getalenteerde en veelzijdige kunstenares met een oorspronkelijke stijl en intens kleurgebruik, met name bekend om het gebruik van licht en schaduw in haar schilderijen. Het is plezierig vertoeven in de schitterende kleurrijke wereld van Juane.

Deze combinatie van Gallery en Color House trekt vele bezoekers van de gehele wereld.

Naast een permanente tentoonstelling van werken van Juane Xue biedt de Gallery exposities van bekende realistische kunstenaars uit de hele wereld, zowel schilderijen als beeldhouwwerken.

National Gallery Color House betekent voor Amersfoort en voor Nederland een bijzondere tentoonstellingslocatie voor hoogwaardige realistische kunst.

Het is de doelstelling van National Gallery Color House om activiteiten in het Color House te organiseren waar door de kwaliteit van de tentoonstellingen een podium/ leerplaats ontstaat voor amateurkunst en professionele realistische kunst. De aantrekkingskracht voor jong en oud moet National Gallery Color House een begrip maken voor de Amersfoorters en mensen van buiten Amersfoort.

Directie van Gallery wordt gevoerd door stichting National Gallery Color House