Over National Gallery

National Gallery The Netherlands is een van de belangrijkste musea/galerie in Amersfoort. Het unieke van National Gallery The Netherlands is dat het zowel een museum als galerie is. Het is namelijk mogelijk  kunstwerken te koop.

National Gallery The Netherlands is gevestigd in het Kleurhuis. Kleurhuis staat midden in park Heiligenbergerbeek en is bekend door haar unieke architectonisch ontwerp en veelheid van kleuren. Keurhuis is één van de kunstwerken van kunstenares Juane Xue.

Het grootste deel van de vaste collectie van National Gallery The Netherlands bestaat uit de schilderijen van Juane Xue, een Nederlands-Chinese schilderes. Juane Xue is een zeer getalenteerde en veelzijdige kunstenares met een oorspronkelijke stijl en intens kleurgebruik, met name bekend om het gebruik van licht en schaduw in haar schilderijen. National Gallery The Netherlands is verheugd een grote collectie van haar schilderijen te kunnen tentoonstellen uit het thema “Verlaten tafels”. Het is uitbundig en plezierig vertoeven in de schitterende kleurrijke wereld van Juane.

Deze combinatie van National Gallery The Netherlands en Kleurhuis trekt vele bezoekers van de gehele wereld.

Naast een permanente tentoonstelling van werken van Juane Xue biedt de galerie exposities van bekende kunstenaars uit de hele wereld, zowel schilderijen als beeldhouwwerken.

National Gallery The Netherlands betekent voor Amersfoort en voor Nederland een bijzondere tentoonstellingslocatie voor hoogwaardige kunst.

De expositie ruimte van National Gallery The Netherlands bestaat uit twee grote zalen, elk 125 m² groot. Als doelstelling heeft National Gallery The Netherlands hoogwaardige kunst zowel schilderkunst als beeldhouwkunst tentoon te stellen. De schilderkunst kan zowel figuratieve als abstracte zijn. De galerie betekent een nieuwe, hoogwaardige kunsttentoonstelling voor Nederlands.